Acasă Externe Germania ia în calcul reluarea controalelor actelor de identitate la cursele aeriene

Germania ia în calcul reluarea controalelor actelor de identitate la cursele aeriene

DISTRIBUIȚI

 135854 – 03042015 – Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că autorităţile din ţara sa iau în calcul posibilitatea reintroducerii controalelor actelor de identitate pentru pasagerii zborurilor în Spaţiul Schengen, potrivit presei germane, ciată de România Liberă.

Însă Poliţia germană a comunicat că nu are suficienţi agenţi pentru această eventuală sarcină suplimentară. „Poliţia federală germană nu poate verifica în mod permanent pasagerii curselor aeriene din Spaţiul Schengen”, a declarat Sven Hueber, un reprezentant al Sindicatului poliţiei germane. „Pur şi simplu, nu avem suficienţi angajaţi”, a explicat Hueber, subliniind că este sarcina companiilor aeriene să cunoască identitatea fiecărui pasager.  „Dacă o companie aeriană nu poate garanta identitatea unui pasager, nu are dreptul să îl îmbarce”, a subliniat Hueber.

Thomas de Maiziere, a evocat posibilitatea reintroducerii controalelor actelor de identitate pentru pasagerii curselor aeriene efectuate în interioriul Spaţiului Schengen, după prăbuşirea avionului companiei Germanwings, care zbura între Spania şi Germania, incident soldat cu 150 de morţi. În prima fază, autorităţile germane nu au ştiut cu exactitate cine se afla la bordul avionului prăbuşit în Alpii francezi. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.