Acasă Centru Harghita Harghita: Primarul şi viceprimarul din Miercurea Ciuc au fost reţinuţi

Harghita: Primarul şi viceprimarul din Miercurea Ciuc au fost reţinuţi

DISTRIBUIȚI

 136433 – 29042015 – Primarul Robert — Kalman Raduly și viceprimarul Domokos Szoke din Miercurea Ciuc au fost reţinuţi de procurorii DNA, transmite Realitatea Tv.  În cursul zilei de miercuri, procurorii au percheziționat sediul Primăriei Miercurea Ciuc, dar și locuințele primarului Robert Raduly și viceprimarului Domokos Szoke. Percheziții au fost și la sediile firmelor Garden Center Grup SRL, Topo Service SA, domiciliul lui Eross Zoltan, sediul RVA Mureș Insolvency Specialists. Primarul din Miercurea Ciuc, Robert  Raduly, este suspectat că a primit lunar 10.000 euro mită de la City Parking, firma care taxează locurile de parcare în municipiu, pentru acordarea de facilități pentru concesionarea locurilor de parcare și acordarea dreptului de amendare a șoferilo care parchează neregulamentar pe raza municipiului.

În cauză sunt implicate firme și interese ale primarului în alocarea locurilor de parcare.

Primarul ar mai fi primit și 200.000 lei pentru eliberarea autorizațiilor de construcție și pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii și funcționării hipermarketului Dedeman.

Există suspiciuni și pentru abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unei locuințe ANL în favoarea unui consilier județean la CJ Harghita, cu care se află în relații apropiate.

De asemenea, Raduly ar mai fi suspectat că a condiționat atribuirea contractului de servicii având ca obiect ”servicii de telefonice mobilă” în favoarea SC Vodafone SRL de primirea sumei de 5.000 euro, transferată prin virament bancar, ca și ”sponsorizare”, într-un cont bancar aparținând unei firme având ca acționar/administrator o persoană de încredere. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.