Acasă Vest Hunedoara Hunedoara: Protestul minerilor a încetat

Hunedoara: Protestul minerilor a încetat

DISTRIBUIȚI

 135990 – 09042015  – După aproape şase ore de negocieri, liderii minerilor din Valea Jiului au ajuns joi la o înţelegere cu Administraţia Complexului Energetic Hunedoara, care le va acorda primele de Paşti, potrivit Radio România Actualităţi. Minerii de la Exploatarea de Huilă Lonea au încetat protestul început ieri, după ce liderii sindicali au ajuns la un acord cu administraţia în privinţa cuantumului primei de Paşti.

După aproape şase ore de negocieri, liderii minerilor din Valea Jiului au ajuns la o înţelegere cu Administraţia Complexului Energetic Hunedoara, care le va acorda primele de Paşti în valoare de 250 de lei.

Aproape 150 de mineri s-au blocat noaptea trecută în subteranul Minei Lonea, nemulţumiţi de oferta iniţială a conducerii, care voia ca valoarea adaosului salarial să fie de numai 220 de lei.

Sindicatul reprezentativ al ortacilor nu şi-a asumat responsabilitatea protestului, arătând, într-un comunicat de presă, că situaţia actuală în care se află complexul energetic Hunedoara nu permite acordarea de prime, în conformitate cu contractul colectiv de muncă.

Adaosurile salariale pentru mineri se vor acorda sub forma tichetelor-cadou, care vor intra în posesia celor peste 5.000 de angajaţi în cursul zilei de mâine. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.