Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Avocată reţinută

Iaşi: Avocată reţinută

DISTRIBUIȚI

136401 – 28042015 –  Alina Mihaela Scafaru, avocat in Baroul Vaslui, a fost retinuta, marti, pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentata instantei cu propunere de arestare preventive sub acuzatia ca a dat mita si a ajutat la introducerea de telefoane si alcool in Penitenciarul Iasi. Potrivit unui comunicat al DNA, in acelasi dosar s-a mai dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Aurel Craiu, agent de penitenciar, si a lui Florin Rotariu, detinut in Penitenciarul Iasi.

Procurorii DNA il acuza pe Florin Rotariu ca la data de 23 aprilie a promis suma de 1.000 de euro agentului de penitenciar pentru ca acesta din urma „sa introduca ilicit in incinta unitatii de detentie, bunuri (un numar de opt aparate telefonice mobile, un incarcator de telefon si o cantitate neprecizata de bauturi alcoolice) interzise la introducerea in penitenciar, disimulate in produse alimentare”.

„La data de 26 aprilie 2015, inculpata Scafaru Mihaela – Alina, avocat, in baza intelegerii prealabile cu inculpatul Rotariu Florin (concubinulacesteia) a remis inculpatului Craiu Aurel suma de 1.000 euro si bunurile mentionate mai sus, in scopul inmanarii acestora agentului de penitenciar, in numele inculpatului Rotariu Florin, lucru care s-a si intamplat in cursul aceleiasi zile. Ulterior, in cursul zilei de 27 aprilie 2015, bunurile respective au ajuns in posesia inculpatului Rotariu Florin”, se arata in comunicat.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea conducerii Penitenciarului Iasi.

Inculpatii vor fi prezentati marti in fata Curtii de Apel Iasi cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.