Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Italia: Premii pentru latinişti

Italia: Premii pentru latinişti

DISTRIBUIȚI

136304 – 23042015 –  Elevii români prezenţi la competiţiile internaţionale de limba latină – Certamen Horatianum şi Certamen Ovidianum Sulmonense, desfăşurate în perioada 16-19 aprilie, în localităţile Venosa şi Sulmona din Italia, au obţinut un premiu I şi două premii speciale, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Astfel, la a XIX-a ediţie a Concursului de limba latină Certamen Horatianum, unul dintre cele mai prestigioase din învăţământul preuniversitar umanist european, Andrei Gabriel Greceanu (Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti) a cucerit premiul I şi premiul special Luigi Masturzo.

Performanţa este cu atât mai valoroasă, cu cât proba, cu o durată de 6 ore, fără pauză, are un grad de dificultate extrem de ridicat, constând în traducerea unui text din opera poetului latin Horatiu, respectiv rezolvarea unor cerinţe de interpretare istorico-literară a pasajului tradus, într-una dintre limbile acceptate de comisia de evaluare. Andrei Gabriel Greceanu, pregătit de profesoara Monica Dună, a redactat lucrarea în limba engleză.

Certamen Horatianum, concurs la care România a participat prima oară în 2009, a reunit în acest an peste 250 de elevi din 130 de licee cu tradiţie în învăţământul clasic din ţări precum Austria,  Germania,  Bulgaria, Portugalia, Ungaria, Belgia, Polonia şi Italia.

La rândul său, Despina Borcea, elevă la Colegiul Naţional din Iaşi, s-a remarcat în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Certamen Ovidianum Sulmonense,eforturile sale fiind răsplătite cu un premiu special pentru cea mai bună traducere.La acest concurs au luat parte elevi din Austria, Germania, Italia, Muntenegru, Bulgaria şi România. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.