Acasă Cultura/Media Mureș: “Aurul și argintul antic al României” la Palatului Culturii din Târgu...

Mureș: “Aurul și argintul antic al României” la Palatului Culturii din Târgu Mureș

DISTRIBUIȚI

Afis_Expo_AurulArgintul_Tg.Mures_MNIR2015135901 – 07042015 –   Expoziția-eveniment itinerantă “Aurul și argintul antic al României”  va putea fi admirată începând de miercuri, 8 aprilie, la sediul Palatului Culturii din Târgu Mureș. Astfel, Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu Mureș va fi înnobilată în perioada 8 aprilie – 16 mai 2015 de piesele excepţionale prezente în expoziţia „Aurul și argintul antic al României”, care reunește unele dintre cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre- și protoistorice, ale antichității clasice și perioadei migrațiilor.

Aurul și argintul antic al României” reprezintă încununarea cu succes a unui proiect muzeologic de anvergură națională, unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizate în România în ultimii 20 de ani. Este, astfel, pentru prima oară când publicul din România are posibilitatea de a vedea, reunite într-un singur loc, cele mai importante capodopere ale orfevrăriei pre- și protoistorice sau de epocă clasică din colecțiile muzeale din țară.

Unele dintre obiectele incluse în tematica expoziției se află în colecția Tezaurului Istoric a MNIR şi, prin urmare, pot fi văzute doar la Bucureşti, altele sunt expuse în diferitele muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului în trecut.

Expoziția este deschisă în perioada 9 aprilie – 17 mai 2015 şi poate fi vizitată de marți până duminică între orele 9.00 – 16.00.

Aurul și argintul antic al României” a fost itinerată în 2014 la Timişoara, Oradea, Satu-Mare şi Sibiu iar în 2015 a continuat turneul prin ţară fiind deschisă la Cluj-Napoca (februarie-martie) urmând Târgu Mureş (aprilie-mai), Sfântu Gheorghe, Alba Iulia, Buzău, Craiova.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.