Acasă Nord-Vest Satu Mare Satu Mare: Poliţist reţinut pentru şpagă de 180.000 euro

Satu Mare: Poliţist reţinut pentru şpagă de 180.000 euro

DISTRIBUIȚI
mita4

136286 – 23042015 –  Procurorii DNA au inceput urmarirea penala si l-au retinut pentru 24 de ore pe Adrian Bota, un politist din Satu Mare care a luat mita in valoare 180.000 de euro. Adrian Bota, ofiter de politie din cadrul IPJ Satu Mare – Serviciul Cercetari Penale, este acuzat de luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, potrivit unui comunicat DNA.

Anchetatorii sustin ca politistul a pretins si primit, in perioada 2006-2008, de la un denuntator bani si bunuri in valoare totala de 180.000 euro. Ofiterul ar fi primit suma de 24.000 de euro, doua terenuri in valoare de 150.000 euro la acea data si alte bunuri precum obiecte de mobilier sau plata contravalorii unor articole de imbracaminte si incaltaminte.

In schimbul foloaselor primite, Adrian Bota ar fi promis ca isi va incalca atributiile de serviciu in instrumentarea unui dosar penal care ii fusese repartizat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Satu-Mare.

Mai exact, Bota a promis ca va audia mai multe persoane dupa recomandarile denuntatorului, „urmand ca acele declaratii sa fie folosite de acesta in vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare si a pronuntarii unei hotarari de achitare”.

De asemenea, agentul a mai promis ca va interveni pe langa judecatori de la Tribunalul Satu Mare si Curtea de Apel Oradea, „pentru ca acestia sa admita in fond cererea de revizuire si sa pronunte hotarari de achitare a denuntatorului”.

Pentru a disimula faptul ca detine cele doua terenuri primite pe post de mita, politistul i-a cerut denuntatorului sa le treaca pe numele unor apropiati.

Adrian Bota va fi prezentat joi in fata instantei de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.