Acasă Politic Timiş: Percheziţii la falsificatori de bani

Timiş: Percheziţii la falsificatori de bani

DISTRIBUIȚI

falsificatori_de bani136085 – 16042015 – Procurorii DIICOT si Timisoara si ofiteri de politie judiciara au facut joi dimineata 46 de perchezitii domiciliare in judetul Timis, pentru destructurarea unui grup infractional care punea in circulatie bani falsi, potrivit unui comunicat al DIICOT. 

Anchetatorii au suspiciuni ca in perioada noiembrie 2014 si pana in prezent, membrii gruparii a falsificat bani, la perchezitii fiind gasite bancnote contrafacute 50 euro.

Bancnotele falsificate au fost obtinute de catre o parte dintre membrii gruparii, pe o filiera de contrafacere a bancnotelor, cu conexiuni in Italia. Anchetatorii spun ca suspectii au reusit sa puna in circulatie sute de mii de bancnote falsificate cu ajutorul unor persoane de incredere.

Reteaua opera prin diferite achizitii de produse de la persoane fizice, care au postat anunturi pe site-uri de profil, in special telefoane mobile si autoturisme, prin cumparaturi efectuate in anumite magazine mici, de cartier, unde membrii gruparii au invocat faptul ca au asupra lor numai bancnote euro apeland la comercianti pentru a le accepta plata in valuta, prin schimburi valutare catre persoane fizice care erau atrase de cursul avantajos leu/euro propus de catre suspecti; – prin plati catre taximetristi pentru cursele efectuate de catre suspecti.

60 persoane vor fi audiate in acest dosar, la DIICOT Timisoara. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.