Acasă Economie Vrancea: Contrabandiştii au spart barajul Poliţiei pe E85. Doi dintre ei au...

Vrancea: Contrabandiştii au spart barajul Poliţiei pe E85. Doi dintre ei au fost prinşi

DISTRIBUIȚI

136384 – 28042015 –   Procurorii DIICOT din Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat luni 28 de percheziţii în Focşani, Galaţi, Oneşti, Adjud, Fălticeni, Bârlad şi Vicovul de Sus în vederea destructurării unui grup organizat specializat în contrabandă cu ţigări.

La Adjud a fost organizată, în urmă cu două nopți, o acţiune de prindere în flagrant a trei membri ai grupului care transportau ţigări de contrabandă cu un autoturism de lux, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Contrabandiştii nu au respectat semnalele de oprire efectuate de poliţişti şi au forţat barajul forţelor de ordine amplasat pe drumul european E 85, încercând să lovească autospecialele şi ofiţeri de poliţie. Au fost trase focuri de avertisment. Cu toate acestea, contrabandişti au reuşit să spargă barajul şi profitând de avantajul oferit de autoturismul pe care îl deţineau au reuşit să părăsească zona.

Doi dintre contrabandişti au fost prinși,  față de al treilea continuându-se activitățile de urmărire.

Potrivit procurorilor, începând cu luna ianuarie 2015 s-a constituit un grup în scopul contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările erau preluate de doi membri ai grupului în judeţul Suceava, fiind apoi transportate, cu un autoturism la Focşani şi Adjud unde erau predate reţelei de distribuţie, coordonată de către liderul grupării.

Ulterior o mare parte a ţigărilor erau valorificate en detail în pieţele din cele două localităţi, o altă parte fiind valorificată prin intermediul reţelei de distribuţie existentă în Oneşti, dar şi către persoane din municipiul Galaţi.

Prejudiciul cauzat este de  750.000 lei, existând probe că grupul a preluat şi valorificat peste 120 de baxuri de ţigări (60.000 de pachete) de provenienţă Ucraina.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate 21.611 pachete de ţigări fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autorităţile fiscale ucrainene, suma totală de 328.000 lei, trei autoturisme de lux şi peste 30 de telefoane mobile utilizate de membrii reţelei.

S-a dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de patru inculpaţi, care vor fi prezentaţi la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sprijinul tehnic şi informativ  a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Galaţi şi Focşani, Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău şi Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Vrancea, Bacău şi Suceava. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.