Acasă Vest Arad Arad: Un primar şi trei oameni de afaceri, reţinuţi

Arad: Un primar şi trei oameni de afaceri, reţinuţi

DISTRIBUIȚI

137048  – 27052015 – Primarul localitatii Zabrani, Marian Toader, si trei oameni de afaceri aradeni au fost retinuti, marti seara, de DNA Timisoara, in urma perchezitiilor facute in dosarul de evaziune fiscala si fraudare de fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la trei milioane de euro.

Procurorul-sef al DNA Timisoara, Tamas Schiffbeck, a declarat ca, in urma audierilor care au durat aproximativ opt ore, procurorii au emis ordonante de retinere pentru primarul din localitatea Zabrani, Marian Toader, si pentru trei oameni de afaceri aradeni, potrivit Ziare.com.

Oamenii de afaceri sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat si fraudare de fonduri europene, iar primarul Marian Toader este acuzat de abuz in serviciu si constituire de grup infractional.

Miercuri, cei patru vor fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii DNA din Timisoara au descins, marti dimineata, la locuintele unor oameni de afaceri din judetul Arad si la locuinta primarului din localitatea Zabrani, intr-un dosar de evaziune fiscala si fraudare de fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la trei milioane de euro.

Conform unor surse judiciare, oamenii de afaceri vizati au obtinut fonduri europene pentru infiintarea unei culturi de vita-de-vie in judetul Arad, acestia intrand in parteneriat public – privat si cu primaria din Zabrani.

Potrivit proiectului european, terenul pe care trebuia plantata vita-de-vie urma sa fie mai intai curatat, apoi ar fi trebuit sa fie plantati butasii care fusesera cumparati de la un om de afaceri italian.

Oamenii de afaceri nu ar fi respectat insa aceste conditii prevazute in proiect si, in plus, au implicat o firma cu care ar fi fraudat fondurile europene.

Drept recompensa pentru aceasta afacere, primarul din Zabrani, Marian Toader, urma sa primeasca 50 de hectare de teren cultivat cu vita-de-vie, afirmau anchetatorii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.