Acasă Sud-Est Braila Brăila: Curtea de Conturi a amendat cu 80.000 lei CJ Brăila

Brăila: Curtea de Conturi a amendat cu 80.000 lei CJ Brăila

DISTRIBUIȚI

136982 – 25052015 – CJ Brăila a primit o amendă de 80.000 lei de la Curtea de Conturi pentru că nu a inventariat terenurile agricole din judeţ, din cauză că funcționarii au refuzat să mai semneze vreun document în condițiile în care derularea programului național de inventariere a terenurilor agricole a coincis cu perioada anchetei DNA în cazurile tunurilor date bugetului CJ de fostul președinte al consiliului, Gh. Bunea Stancu, notează România Liberă.

Urmările afacerilor pe bani publici ale fostului președinte al Consiliului Județului (CJ) Brăila, Gh. Bunea Stancu și teama funcționarilor că ar putea da explicații,, la un moment dat, anchetatorilor, i-a îngrozit angajații CJ Brăila.

“Este o amendă pe un proiect privind recensământul terenurilor agricole din noiembrie 2014, proiect de achiziţionare a unor materiale electronice. Este un proiect pe care CJ Brăila l-a refuzat. (…) Teama, spaima, răvăşirea, neliniştea funcţionarilor publici i-au făcut să fie extrem de prudenţi şi nu au vrut să semneze. Ei erau deja prinşi de mai multă vreme în comisie. Au zis nu, au considerat că aşa este corect, dar Curtea de Conturi a zis acum că proiectul trebuia făcut“, a declarat președintele CJ Brăila, Viorel Mortu. Dacă amenda nu va fi transformată în avertisment, banii vor fi recuperaţi de la funcționarii CJ. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.