Acasă Vest Arad București: Biroul Vamal din Zona Liberă Curtici-Arad devine antrepozit vamal

București: Biroul Vamal din Zona Liberă Curtici-Arad devine antrepozit vamal

DISTRIBUIȚI

137130  – 29052015 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală intenţionează să închidă biroul vamal din Zona Liberă Curtici-Arad şi să-l transforme într-un antrepozit vamal.  Autorităţile locale spun că măsura va duce la desfiinţarea celei mai profitabile zone libere din ţară, unde există investiţii importante, şi că pierderile vor fi de zeci de milioane de euro.

Direcţia Vămilor a efectuat o analiză în contextul aplicării noului Cod Vamal al UE, ce intră în vigoare la de 1 mai 2016.

În adresa oficială sunt aduse ca argumente dispariţia termenului de frontieră odată cu aderarea României la UE, profitabilitatea economică, pe care ANAF o consideră ca fiind redusă.

De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, arată că desfiinţarea zonei nu este oportună, va duce la pierderea de către statul român a peste 20 de milioane de dolari, precum şi alte pierderi importante la bugetul de stat şi local, la care se adaugă soarta oamenilor ce muncesc în prezent în zona liberă, notează Radio România Actualități.

Profitul Regiei Autonome Zonă Liberă Arad-Curtici în 2014 a fost de circa 13 mii de euro. – PROMPT MEDIA

sursa foto: rra.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.