Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ciubucul, tot ciubuc

Bucureşti: Ciubucul, tot ciubuc

DISTRIBUIȚI
eugen-teodorovici

136792 – 15052015 – Ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că bacşişul nu va mai fi impozitat, prevederile intrate în vigoare în urmă cu doar o săptămână urmând a fi eliminate din ordonanţa de urgenţă a Guvernului, până cel târziu la 1 iunie. „Ideea impozitării bacşişului a pornit de la o solicitare a celor din piata, inca din 2012, cand Controlul venea si verifica la casele de marcat. În urma unor discuţii cu reprezentanţii celor vizaţi, am decis scoaterea taxării bacşişului din OUG.  Taxarea bacşişului nu se poate reglementa în toate speţele sale, fără a apărea situaţii neplăcute. Important este ca Fiscul să nu mai identifice sume sumplimentare în casele de marcat”, a spus Eugen Teodorovici, potrivit Realitatea TV.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a contestat la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă a bacşişului. Ciorbea susţine că legea dată de Guvernul Ponta „încalcă principiul separaţiei şi echilibrul puterilor în stat” şi „afectează drepturi şi libertăţi constituţionale, în speţă accesul liber la justiţie”.

Astfel, ordonanţa care reglementează taxarea bacşişului a fost sesizată cu o excepţie de neconstituţionalitate.

Ordonanţa prevede ca în cazul unui control al ANAF, o firmă poate plăti de zece ori amenda aplicată pentru a nu i se suspenda activitatea, dar suma nu se restituie în cazul în care o instanţă de judecată anulează procesul verbal de constatare a contravenţiei.

Legea bacşişului a intrat în vigoare la data de 8 mai a. c.

Pe lângă bacşişurile trecute pe nota de plată, angajaţii trebuie să îşi noteze într-un registru special şi banii cu care vin de acasă.

„Primul lucru pe care îl face fiecare angajat, în momentul în care intră pe uşă la servici îşi decalară banii într un registru special, emis de cei de la ANAF. La intrarea în program, are obligaţia să îşi treacă banii. În cazul în care face cheltuieli din banii aferenţi îşi păstrează bonul fiscal, un suc, un covrig, orice şi a achiziţionat. În cazul în care se găsesc mai mulţi bani la un eventual control, în buzunarul respectiv, suportă direct consecinşele legii, adică o amendă sau ce au hotărât organele competente”, a spus Marin Dragomir, manager de restaurant. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.