Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Codul Silvic, adoptat cu modificările cerute de Guvern

Bucureşti: Codul Silvic, adoptat cu modificările cerute de Guvern

DISTRIBUIȚI

 136895 – 20052015 – Parlamentul a votat, miercuri, Codul Silvic in forma sustinuta de Guvern, care prevede limitarea la 30% a achizitiei de masa lemnoasa. Proiectul fusese trimis la reexaminare de catre presedintele Klaus Iohannis. Amendamentele PNL au fost respinse, motiv pentru care liberalii au votat impotriva, potrivit Ziare.com.

Au fost inregistrate 218 voturi pentru, 11 abtineri si 95 de voturi impotriva.

Deputatul PSD Doina Pana, fost ministru al Mediului si unul dintre sustinatorii noului Cod Silvic, a venit la sedinta imbracata cu ie si ilic traditional si le-a multumit colegilor pentru votul acordat astazi.

„Ziua de astazi a fost de interes national. Astazi am dovedit ca si romanul e frate cu codrul”, a declarat aceasta emotionata.

In schimb, deputatul PNL Lucia Varga, de asemenea fost ministru al Mediului, si-a exprimat regretul ca „lucrurile raman in silvicultura asa cum sunt”.

„PNL a votat impotriva acestui Cod Silvic. Am un sentiment de regret ca dupa 3 ani de dezbateri si discutii, nu am gasit puterea in Parlament sa negociem putere-opozitie si sa aprobam un Cod Silvic modern european”, a spus Varga.

La randul sau, deputatul UDMR Attila Korodi, de asemenea fost ministru al Mediului, si-a exprimat multumirea fata de votul dat astazi de Parlament, precizand insa ca masurile de implementare trebuie puse in acord cu legislatia europeana.

„Si ungurul e frate cu codrul”, a spus acesta la finalul discursului sau, parafrazand-o pe Doina Pana.

Pentru ca legea a fost o data retrimisa la reexaminare, presedintele Klaus Iohannis va fi obligat sa o promulge, deoarece, conform Constitutiei, presedintele nu poate refuza promulgarea unei legi decat o singura data.

Pe de alta parte, Klaus Iohannis a anuntat luni ca, indiferent de forma in care va iesi legea din Parlament, nu o va contesta la Curtea Constitutionala. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.