Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dupa isteria taxelor pentru profesiile liberale, guvernul rezolva problema

Bucureşti: Dupa isteria taxelor pentru profesiile liberale, guvernul rezolva problema

DISTRIBUIȚI

136666 – 12052015   – Guvernul va discuta un proiect de lege prin care vor fi anulate anumite obligatii de plata pentru drepturi de autor, PFA, CASS, diurne, in cazul carora sunt deschise procese intre ANAF si diversi contribuabili, deoarece costul proceselor depaseste cuantumul banilor obtinuti, a anuntat premierul Ponta. Acesta a precizat ca proiectul va fi discutat in sedinta de miercuri si va reglementa situatia obligatiilor aparute pana la 1 iunie.

„Miercuri trebuie sa fie in sedinta de guvern un proiect de lege care sa prevada foarte clar ca tot ce e in trecut pana la 1 iunie, sume pe care exista procese intre ANAF si diversi contribuabili referitoare la PFA, PFI, DDA, CASS, in general pentru cei care nu au venituri sau au venituri foarte mici, la acele diurne pentru soferi, deci toate cele in care noi ne aflam intr-o multime de procese, avem miercuri proiect de lege – sigur, Parlamentul urmeaza sa-l dezbata, Camera Deputatilor e decizional – si vrem sa facem un moment T0: dom’le, pana aici, stergem, ca a fost legislatia buna sau rea, oamenii au cunoscut-o sau nu au cunoscut-o. Avem procese care ne costa mai mult decat banii pe care ii recuperam, dupa care, de la 1, oricine greseste, plateste”, a spus Ponta, potrivit Ziare.com.

Saptamna trecuta, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a suspendat emiterea deciziilor privind regularizarea contributiilor de asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru anul 2012, dupa ce unii contribuabili au fost instiintati ca au de platit sume mai mari decat veniturile obtinute.

Persoanele care obtin venituri din dobanzi, dividende sau chirii, indiferent de valoare, sunt obligate sa achite contributii de asigurari sociale de sanatate calculate la o baza lunara care nu poate fi mai mica decat salariul minim brut pe tara.

In februarie, ANAF a anuntat ca va emite din oficiu decizii de anulare a platii CASS impuse anterior pentru persoanele fizice care nu aveau obligatia acestei plati, iar persoanele care au achitat banii vor avea dreptul la restituirea sumelor platite.

Procedura a fost decisa de Guvern printr-un proiect de lege, dupa ce, la inceputul anului, cateva mii de copii din Curtea de Arges si din localitatile limitrofe care au alocatiile pe card au primit instiintari de plata de la ANAF prin care sunt anuntati ca au de achitat cate 468 de lei, reprezentand CAS pe anul 2012, printre cei notificati numarandu-se copii de zece ani sau nedeplasabili.

ANAF a anuntat atunci ca a sistat emiterea deciziilor de impunere pentru contributiile datorate din dobanzile incasate la alocatiile pentru copii si asteapta o initiativa legislativa care sa permita amnistierea fiscala in cazul sumelor deja imputate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.