Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Percheziţii la firme de construcţii în domeniul energetic

Bucureşti: Percheziţii la firme de construcţii în domeniul energetic

DISTRIBUIȚI

136865 – 20052015 – Polițiștii fac miercuri dimineaţa 34 de percheziții în București, Ilfov, Prahova și Vâlcea într-un dosare de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu estimat la peste 16 milioane de euro.Perchezițiile ar viza firme de construcții în domeniul energetic. Printre societățile percheziționate se numără Ateneum Construct și Alpha Oil, potrivit Digi24.

Aceste firme ar fi înregistrat în serviciile contabile o serie de facturi fiscale false sau documente de achiziții care nu aveau acoperire în realitate, tocmai pentru ca administratorii acestor companii să nu plătescă obligațiile fiscale. Din prejudiciul de 16,5 milioane de euro produs statului, 7 milioane de euro ar reprezenta evaziunea fiscală, iar 9,5 milioane de euro spălare de bani. Faptele ar data din perioada ianuarie 2009 – decembrie 2014.

Peste 100 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti participă la percheziții. Ei au de pus în aplicare 31 de mandate de aducere.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al SRI şi al DOS din IGPR. Activităţile sunt desfăşurate cu sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Ilfov, Prahova şi Vâlcea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.