Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Iohannis: “Este exclus ca Institutul Cantacuzino să dispară”

Bucureşti: Preşedintele Iohannis: “Este exclus ca Institutul Cantacuzino să dispară”

DISTRIBUIȚI

136716 – 13052015 –  Președintele Klaus Iohannis a vizitat Institutul Cantacuzino, pentru a se informa de la fața locului în legătură cu situația gravă prin care trece instituția, mai ales după ce societatea civilă, și în special studenții, au protestat public în favoarea instituției de cercetare.

În opinia președintelui, trebuie găsite soluții pentru savarea institutului, avansand chiar variant unei finantari de la bugetul de stat pentru partea care tine de sanatatea publica. Iohannis a afirmat public ca niciuna dintre informarile  pe care le-a primit ppana acum de la diferite institutii ale statului nu face referire la o solutie de salvare a institutiei si ca trebuie gandita, iar daca va considera necesar, va discuta acest subiect si in CSAT.

Altădată o perlă a medicinii românești și un factor esențial pentru securitatea sănătății publice pentru că fabrica vaccinurile de care aveau nevoie românii, Institutul Cantacuzino se află, în acest moment, în „moarte clinică” din cauza lipsei de fonduri și a datoriilor acumulate.

Guvernanții au promis salvarea Institutului, după ce societatea civilă și în special studenții au protestat public în favoarea instituției de cercetare.

Specialistul cercetător Adrian Onu, cel care a demisionat de la conducerea Institutului, după ce guvernanții nu și-au onorat promisiunea, a declarat: „Ordonanța de Guvern prin care ar fi urmat să fie salvată instituția e blocată, după ce Ministerul Justiției a precizat că ajutorul de stat mai întâi trebuie notificat și abia apoi oferit. Ceea ce înseamnă că va mai dura cel puțin două luni, or după părerea mea Institutul nu mai rezistă până atunci. Este foarte bine că vine președintele României la noi, să dea un mesaj clar și din partea domniei sale”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.