Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Radu Mazăre trece în arest la domiciliu

Bucureşti: Radu Mazăre trece în arest la domiciliu

DISTRIBUIȚI

136942 – 22052015 – Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi să înlocuiască măsura arestului preventiv a lui Radu Mazăre cu cea a arestului la domiciliu, informează B1 Tv. Avocații primarului din Constanţa au arătat în fața judecătorilor ÎCCJ că măsura arestării nu se justifică în dosarul contractelor dintre Primăria Constanța și firma de salubrizare.

Aceștia s-au bazat, în special pe motivarea deciziei judecătoarei Anca Alexandrescu, cea care a stabilit că procurorii nu au probe care să le susțină acuzațiile și că Mazăre poate fi cercetat în libertate.

Decizia nu este definitivă și va fi contestată de DNA tot la Curtea Supremă.

Săptămâna trecută, judecătorii Curţii Supreme i-au prelungit lui Mazăre şederea în Beciul domnesc cu înca 30 de zile, la solicitarea procurorilor DNA.

Mazăre a fost arestat la 2 aprilie și atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru prietenul sau, omul de afaceri Sorin Strutinsky.

Radu Mazăre este cercetat pentru trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit aproximativ 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.

Procurorii au constatat că, în ambele cazuri, au fost obținute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla și cu care Radu Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani, înainte de comiterea faptei, cât și pentru Sorin Strutinsky. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.