Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Reconsiderarea profesiilor liberale, amânată

Bucureşti: Reconsiderarea profesiilor liberale, amânată

DISTRIBUIȚI
eugen-teodorovici

 137146  – 29052015 – Ministerul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, că, până se vor clarifica criteriile și modul în care reclasifacere a profesilor libere, prevederea care împiedică reconsiderarea activităţilor independente cu venituri din profesii libere şi drepturi de autor în dependente este păstrată, potrivit B1 Tv

„Am convenit deja cu partenerii noştri din piaţă să rămână sub această formă actul normativ, pentru că deja avem în Parlament, la Comisia de Buget (a Camerei Deputaţilor – n. r.), câteva amendamente aduse de Coaliţia pentru Dezvoltarea României, în sensul clarificării criteriilor şi a modului în care se face această reclasificare sau tot ce ţine de partea de profesii liberale. Asta a fost înţelegerea cu actorii din piaţă, să nu mai fie niciun fel de probleme”, a spus vineri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Executivul anunțase, în urmă cu o săptămână, că a modificat normele, astfel încât veniturile din profesiile libere sau drepturile de autor să nu mai aibă un tratament discriminatoriu, dar această modificare nu a fost trimisă și la Monitorul Oficial.

„În acest scop, Hotărârea de Guvern elimină excepţia de la reconsiderare ca activitate dependentă, a activităţilor care generează venituri din profesii libere, precum şi a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe definite potrivit prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare”, transmitea Guvernul într-un comunicat.

Normele Codului Fiscal au fost publicate joi în Monitorul Oficial fără abrogarea prevederii care împiedică reconsiderarea activităţilor independente care generează venituri din profesii libere sau drepturi de autor în dependente, cum anunţase Guvernul. Astfel inspectorilor ANAF nu pot să taxeze suplimentar veniturile obținute din aceste surse. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.