Acasă Sud Dambovita Dâmboviţa: Percheziţii la o grupare specializată în cămătărie, şantaj şi proxenetism

Dâmboviţa: Percheziţii la o grupare specializată în cămătărie, şantaj şi proxenetism

DISTRIBUIȚI

136576 – 07052015 – Două sute de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au descins joi dimineaţa la 29 de locuinţe ale membrilor unei grupări infracţionale specializată în cămătărie, şantaj şi proxenetism.

De asemenea, sunt puse în executare 47 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul IPJ Dâmboviţa, pentru audieri.

La percheziţii participă şi 90 de luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Bucureşti şi serviciile pentru acţiuni speciale din Dâmboviţa, Prahova şi Argeş, potrivit unui comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2013- mai 2014, membrii grupării ar fi împrumutat sume de bani importante, cu dobândă, mai multor persoane.

În cazul în care membrii grupării nu obţineau sumele rezultate din împrumutul propriu-zis şi dobânda stabilită, ei ameninţau victimele cu acte de violenţă.

De asemenea, aceştia ar fi recrutat mai multe persoane pe care, ulterior,  le-ar fi determinat să practice prostituţia cu diverşi clienţi din ţară şi străinătate.

Prejudiciul cauzat este estimat la 50.000 de euro.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale și Direcţiei de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Departamentului de Informații și Protecție Internă şi al Serviciului Român de Informații. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.