Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Vama Calafat: Alţi afgani ascunşi printre cartofi

Dolj: Vama Calafat: Alţi afgani ascunşi printre cartofi

DISTRIBUIȚI

137027 – 26052015 – Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Calafat au descoperit şapte cetăţeni afgani, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi într-un TIR, printre cartofi. În data de 25 mai 2015, în jurul orelor 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Volvo, un cetăţean polonez care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cartofi din Grecia pentru Polonia.

Poliţiştii de frontieră, la verificarea amănunţită a camionului, au descoperit ascunse într-un spaţiu special amenajat, printre cartofi, şapte persoane de sex masculin.

Ulterior, s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni afgani cu vârste de 16 şi 17 ani. Tinerii au declarat că au plecat din ţara de origine în urmă cu câteva zile, pe ruta Turcia-Grecia-Bulgaria, urcându-se în camion într-o parcare în Grecia, fără ştirea şoferului. Cei în cauză au mai declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi Elveţia şi au plătit unei persoane a cărei identitate nu o cunosc, fiecare câte 1.500 de euro.

         Conform protocolului româno – bulgar, migranţii, şoferul şi mijlocul de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare.

Duminică, 24 mai 2015, poliţiştii de frontieră din P.T.F. Calafat au mai descoperit douăzeci şi trei de cetăţeni afgani, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi în doua TIR-uri, printre pepeni verzi, respectiv cartofi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.