Acasă Externe Germania: Şase zile de grevă în transportul feroviar din Germania

Germania: Şase zile de grevă în transportul feroviar din Germania

DISTRIBUIȚI

136487 – 04052015 –  Pasagerii serviciului feroviar din Germania se vor confrunta cu sase zile de perturbari saptamana aceasta, din cauza unei greve a conductorilor, implicati intr-un conflict de munca mai vechi cu operatorul Deutsche Bahn, a anuntat sindicatul conductorilor duminica, potrivit DPA.

Greva urmeaza sa inceapa marti la ora locala 2.00 (3.00, ora Romaniei) si va dura pana duminica, la ora locala 9.00 (10.00, ora Romaniei), a anuntat sindicatul din Frankfurt.

Serviciile pentru marfa vor fi afectate de greva incepand de luni, de la 15.00 (16.00, ora Romaniei).

Este vorba despre cea de a opta actiune de protest in conflictul cu privire la salarii dintre Sindicatul GDL si Deutsche Bahn.

Sindicatul a respins joi o oferta de salarizare prezentata de catre operator, care include o crestere salariala de 4,7%, in doua transe, incepand de la 1 iulie, si o plata unica, pentru fiecare angajat, in valoare de 1.000 de euro, pana la 30 iunie.

GDL, care a paralizat reteaua feroviara germana prin cele patru greve de anul trecut, este cel mai mic dintre cele doua sindicate ale conductorilor din Germania. Organizatia cere o crestere salariala de 5% si reducerea programului de munca cu o ora pe saptamana. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.