Acasă Sud Ialomita Ialomiţa: Percheziţii în Ialomiţa: 56 de suspecţi ridicaţi

Ialomiţa: Percheziţii în Ialomiţa: 56 de suspecţi ridicaţi

DISTRIBUIȚI

 136800 – 15052015 – Procurorii  DIICOT din Ialomiţa împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București și  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa au efectuat vineri 70 percheziţii domiciliare în București și județele Ialomița și Ilfov, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unui grup infracţional organizat, specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit DIICOT, în perioada 2012 – 2015 suspecţii au acţionat coordonat prin evidenţierea, în actele contabile ale mai multor societăţi comerciale, a unor cheltuieli fictive, scopul urmărit fiind reducerea bazei de impozitare şi a TVA de plată.

Sumele de bani vehiculate în conturile societăţilor utilizate pentru a crea o aparenţă de veridicitate relaţiilor comerciale declarate erau în final retrase in numerar.

Valoarea prejudiciului estimat depaşeşte 12.000.000 de lei.

Procurorii au instituit măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

La sediul DIICOT Ialomiţa au fost aduse pentru audieri 56 de persoane.

Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de SRI.

Acţiunea a fost efectuată împeună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, Teleorman, Calarași și Giurgiu şi cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.