Acasă Centru Mures Mureș: 25 de ani de medicină militară la UMF Tg. Mureș

Mureș: 25 de ani de medicină militară la UMF Tg. Mureș

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Instituția Prefectului Mureș

militari137094  – 28052015 – UMF Tîrgu-Mureș a sărbătorit, astăzi, 25 de ani de medicină militară. Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar organizat de dimineață în centrul orașului. Au fost prezenți studenți de la medicina militară, militari, veterani de război și membri ai Universității și ai autorităților publice.

La eveniment a participat și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, care a subliniat contribuția universității tîrg-mureșene pentru dezvoltarea medicinei în România, iar studenților cu merite deosebite le-au fost acordate plachete, diplome şi certificate de merit.

Alături de efectivele Garnizoanei Tîrgu Mureş, la ceremonie au participat militari şi fanfara Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” din Bucureşti.

Ceremonia militară a fost urmată de o expoziţie de aparatură medicală, de un simpozion aniversar de medicină militară și lansarea cărții ”Medicina militară românească de-a lungul vremii: tradiție, onoare, vocație” (autor: Mr. Cristian Dorin Damian, prezentată de prof. dr. Ovidiu Cotoi). Simpozionul este însoțit de vernisajul unei expoziții de materiale, aparatură și instrumentar medical folosite de armata română.

De la înființarea sa în 1990, catedra Medico-Militară de la UMF Tg. Mureș a pregătit peste 200 de medici militari.

Ceremonia militară se înscrie în ansamblul de manifestări dedicate aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş.

Medicina militară românească a fost înființată prin Înaltul Decret Domnesc nr. 4629, semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, prin care s-au pus bazele Corpului Ofiţerilor Doctori al Armatei Române.  – PROMPT MEDIA

foto: Instituția Prefectului Mureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.