Acasă Centru Mures Mureş: Comisar de mediu trimis în judecată: Îşi făcuse afacere din neaplicarea...

Mureş: Comisar de mediu trimis în judecată: Îşi făcuse afacere din neaplicarea sancţiunilor

DISTRIBUIȚI

136782 – 15052015 – Procurorii DNA din Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Danielei Burdeţi, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Mureș, la data faptei, pentru 17 infracțiuni de luare de mită. În acelaşi dosar, afost trimis în judecată, în stare de libertate, Ştefan Dunca, administrator al unei societăți comerciale (având ca obiect de activitate întocmirea documentației necesare pentru obținerea autorizației de mediu), la data faptei, pentru 15 infracțiuni de complicitate la luare de mită.

POtrivit unui comunicat al DNA, în perioada august – decembrie 2014, Comisarul de mediu Daniela Burdeți, a creat, cu ajutorul lui Ştefan Dunca, un mecanism menit să le asigure foloase necuvenite, constând în dobândirea în mod injust a unor sume de bani.

Concret, Daniela Burdeți identifica agenții economici care desfășurau activități fără a deține autorizație de mediu și care, în mod legal, ar fi trebuit să fie sancționați contravențional și față de care se impuneau măsuri privind încetarea activității poluatoare. Tot ea, contacta reprezentanți ai agenților economici şi le pretindea ca, în schimbul neaplicării sancțiunilor prevăzute de lege, să îi plătească lui Dunca un onorariu cuprins între 1.000 – 1.500 de lei, pentru întocmirea documentației necesare înlăturării neregulilor constatate.

Astfel, în perioada august – decembrie 2014, Burdeți a pretins de la reprezentanții unor agenți economici, ca aceștia să plătească lui Dunca, sume de bani cuprinse între 1.000 – 1.500 lei, în schimbul neaplicării de sancțiuni pentru neregulile constatate. Din banii primiți de acesta, jumătate îi reveneau Danielei Burdeți.

Procurorii anticorupție au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui autoturism al Danielei Burdeți.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii luate de procurori. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.