Acasă Sud Prahova Prahova: Percheziţii în şapte judeţe într-un dosar de evaziune fiscală

Prahova: Percheziţii în şapte judeţe într-un dosar de evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI

136576 – 07052015 – Optzeci de polițiști efectuează 32 de percheziții, într-un dosar penal privind fapte de evaziune fiscală, instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Perchezițiile au loc în județele Argeș, Brăila, Buzău, Iași, Prahova, Teleorman și Vrancea. 15 dintre aceste au loc la sediile unor societăți comerciale, iar 17 în locuințele unor persoane bănuite că fac parte dintr-o rețea infracțională specializată în evaziunea fiscală în domeniul producției și comercializării de băuturi alcoolice, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova.

În perioada 2014-2015, suspecții ar fi comercializat cantități mari de vin de masă, fără să înregistreze în evidențele contabile ale societăților toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate. Astfel, ei s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale. Din cercetări a mai rezultat că ei nu ar fi avut documente de evidență contabilă pentru cantitățile produse și vândute, marfa fiind livrată în baza unor avize de însoțire emise doar pentru a justifica proveniența pe timpul transportului. Avizele au fost distruse de suspecți, imediat după efectuarea transportului către clienți. Pentru a justifica proveniența în cazul unor posibile controale, ei emiteau facturi doar pentru câțiva clienți și la intervale mari.

Prejudiciul a fost estimat la 300 000 de lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.