Acasă Nord-Est Bacau Bacău: Primarul comunei Prăjeşti, pus sub control judiciar

Bacău: Primarul comunei Prăjeşti, pus sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

137521  – 12062015 –  Eugen Antica, primarul comunei Prajesti (Bacău) este urmărit penal și a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de DNA de mita si acte de comert, incompatibile cu functia publică.

În perioada 2006-2008, primarul Eugen Antica reprezentanților unei fime un commission de 10% din valoarea lucrarilor ce urmau a fi decontate de Primaria comunei Prajesti conform unui contract incheiat intre Consiliul Local al comunei Prajesti si respectiva firmă, avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea lucrarii „Sediu Primarie comuna Prajesti-judetul Bacau”, in valoare de 1.510.325,64 lei, precizează DNA.

Antica a primit banii in doua transe, printr-o firmă pe care o controla in mod direct.

In perioada mai 2006- septembrie 2012, in scopul obtinerii de bani si alte foloase pentru sine sau pentru societatea pe care o controla, Antica, prin intermediar, a exercitat in fapt activitatile de administrare a societatii comerciale, activitati incompatibile cu functia detinuta, aceea de primar al comunei Prajesti, jud. Bacau.

Concret, in acest sens, acesta s-a ocupat de incheierea contractelor comerciale, de incheierea unui contract de credit, de achizitionarea unor utilaje, de achizitionarea unui autoturism Toyota (pe care l-a folosit in interes personal), de gestionarea resurselor umane (angajarea personalului, stabilirea salariilor), de stabilirea destinatiei sumelor de bani obtinute de societate in urma relatiilor comerciale desfasurate, in scopul obtinerii pentru sine si pentru societatea pe care o controla in fapt, de sume de bani ori alte foloase necuvenite. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.