Acasă Externe Bogdan Aurescu la reuniunea ministerială a Iniţiativei Central Europene

Bogdan Aurescu la reuniunea ministerială a Iniţiativei Central Europene

DISTRIBUIȚI

137550  – 15062015 –  Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă astăzi, la Ohrid, în Macedonia, la reuniunea ministerială a Iniţiativei Central Europene (ICE), organizată de Preşedinţia macedoneană a ICE. Participanții vor avea un schimb de vederi asupra celor mai recente evoluţii din regiunea ICE, cu un accent asupra procesului de integrare europeană, precum şi a inter-conectivităţii, în sens larg, la nivelul regiunii. Se are în vedere adoptarea unei  Declaraţii politice a miniştrilor de externe ICE, precum şi a Deciziei privind bugetul Fondului de cooperare ICE pe 2016, porivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

În marja reuniunii ministeriale ICE ministrul român al afacerilor externe va avea întâlniri bilaterale cu omologi din statele participante la ICE.

Iniţiativa Central Europeană este o formă flexibilă de cooperare regională, care reuneşte 18 state membre: 10 state membre UE – Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria – şi 8 state ne-membre UE –  Albania, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, R. Macedonia, R. Moldova, Muntenegru, Serbia, Ucraina.

România a aderat la ICE la 1 iunie 1996, cu ocazia reuniunii de la Viena a miniştrilor afacerilor externe ICE.

Participarea României la ICE se încadrează în abordarea României de a-şi asuma responsabilităţi sporite pe dimensiunea cooperării regionale, cu un accent special acordat susţinerii apropierii de UE a statelor interesate din regiune. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.