Acasă Sud-Est Braila Brăila: Şefa Serviciului Expertiză Medicală Brăila şi două subordonate, reţinute pentru luare...

Brăila: Şefa Serviciului Expertiză Medicală Brăila şi două subordonate, reţinute pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

137625  – 17062015  – Procurorii DNA Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a Anei Boală, medic specializat în medicina muncii, șefa Serviciului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila, pentru luare de mită în formă continuată (73 acte materiale), a Ridicăi Ţone, medic specializat în medicina muncii în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila, pentru luare de mită în formă continuată (72 acte materiale), şi a lui Cristinel Andreicuţ, medic specializat în medicina muncii în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila, pentru luare de mită în formă continuată (8 acte materiale).

Potrivit unui comunicat, în perioada aprilie – iunie 2015, Ana Boală, cu ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar și al altor persoane, a acordat grade de handicap în schimbul unor sume de bani (între 50 și 500 lei de pacient), persoanelor care nu se încadrează în diagnosticele necesare, astfel încât acestea să poată să obțină pensii de handicap.

Concret, șefa Serviciului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila a primit de la 73 de pacienți pe care i-a consultat în vederea evaluării capacității de muncă, diferite sume de bani (direct sau introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale), produse alimentare și nealimentare. Banii și produsele au fost primite în scopul îndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică și pentru analizarea documentelor medicale ale pacienților, pentru a stabili gradul de invaliditate al acestora, astfel încât aceștia să beneficieze de pensie de invaliditate ori pentru revizuire medicală sau pentru prelungirea concediului medical peste 180 de zile.

În aceeași perioadă și în același scop, Rodica Țone a primit de la 72 de pacienți pe care i-a consultat în vederea evaluării capacității de muncă, diferite sume de bani (direct sau introduse printre înscrisurile aflate în dosarele medicale), produse alimentare și nealimentare.

La data de 16 iunie 2015, Cristinel Andreicuț a primit suma totală de 1.250 lei, de la 8 pacienți examinați în ziua menționată (între 50 și 200 de lei de pacient), în scopul îndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică și pentru analizarea documentelor medicale, în vederea obținerii pensiei de handicap.

La data de 16 iunie 2015, Boală a primit suma de 500 lei de la un pacient, Andreicuț a primit suma totală de 1.250 lei de la opt pacienți, în scopul anterior menționat, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

DNA precizează că în această cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Cele trei inculpate sunt prezentate astăzi la Tribunalul Galați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.