Acasă Externe Bruxelles: Iohannis: Toate statele UE s-au angajat să participle la relocarea a...

Bruxelles: Iohannis: Toate statele UE s-au angajat să participle la relocarea a 40.000 de migranţi

DISTRIBUIȚI

 1iohannis - ce37908- 26062015 – Preşedintele Klaus Iohannis a făcut câteva declarații la finalul Consiliului European de Vară de la Bruxelles evidenţiind că în cadrul acestuia s-a vorbit despre tema migrației, „fenomenul reprezentând o provocare importantă pentru Uniunea Europeană”.

Președintele a spus că intervenția pe care a avut-o a subliniat că „provocările cu care ne confruntăm în prezent au nevoie de un răspuns solidar, coordonat și cuprinzător”, potrivit B1 Tv.

„Toate statele membre s-au angajat să participe la relocarea a 40.000 de migranți aflați în Italia și Grecia”, a spus Iohannis despre relocarea în cadrul UE.

În ceea ce privește securitatea și apărarea, în cadrul Consiliului s-a discutat și despre lupta împotriva terorismului – „Am vorbit cu secretarul general al NATO care a prezentat măsurile pe care le are în vedere deja. A fost evidențiată cooperarea din UE și NATO”.

De altfel, președintele susține că Federica Mogherini a fost mandatată de Uniunea Europeană pe securitate, astfel că îi revine demararea procesului de dezvoltarea a noi strategii de securitate pentru UE în colaborare cu statele membre.

S-au purtat discuții și despre piața unică digitală prezentată de CE, iar pentru România acestea fac referire la soluții pentru depășirea decalajului digital dintre mediul rural și urban și alte limitări transfrontaliere din mediul online.

În același timp, David Cameron a prezentat preocupările Guvernului britanic pentru viitorul referendum care privește apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Despre situația Greciei, președintele Iohannis a spus că au existat discuții, dar „cu toții am căzut de acord că nu Consiliul European poate găsi soluții, discuțiile și negocierile trebuie purtate între reprezentanții Greciei și miniștrii de Finanțe. Am luat act de informările făcute și am lăsat discuția în seama formatelor special înființate pentru această chestiune. Cred că BNR are evaluări proprii și după o decizie vom cunoaște și aceste evaluări”. – PROMPT MEDIA 

foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.