Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Jean-Claude Juncker nemulțumit de informarea populației elene privind propunerile CE

Bruxelles: Jean-Claude Juncker nemulțumit de informarea populației elene privind propunerile CE

DISTRIBUIȚI

 137634  – 17062015  – Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, acuză guvernul Greciei că induce în eroare electoratul cu privire la propunerile de soluţionare a crizei datoriilor.

Este prima dată de la începutul negocierilor tensionate dintre cabinetul Tsipras şi creditorii internaţionali când preşedintele Comisiei, care are rol de mediator, reacţionează atât de tranşant la adresa executivului elen, notează Radio România Actualități.

Preşedintele Juncker şi-a arătat nemulţumirea faţă de ce el a numit „dezinformarea publicului grec de către guvernul de la Atena”.  

Nu îmi pasă de guvernul grec, îmi pasă de poporul elen, care suferă mai mult decât altele în Europa în efortul de a reduce datoriile acestei ţări”, a spus Juncker, anunţând că nu a mai vorbit cu premierul grec, Alexis Tsipras, de duminică seară, când preşedintele Comisiei a decis să întrerupă negocierile pentru că acestea nu aveau rezultate.

Juncker a negat că ar fi cerut Greciei să majoreze TVA-ul la medicamente şi electricitate, aşa cum a anunţat Tsipras. Preşedintele Comisiei precizează că i-a propus însă lui Tsipras o scădere a bugetului Apărării.

Presedintele executivului comunitar a acuzat guvernul de la Atena că nu informează populaţia corect privind propunerile Comisiei, cum ar fi cea privind un program de investiţii de 35 de miliarde de euro până în 2020.

Ulterior, ministrul grec de finanţe a spus, potrivit BBC, că propunerile europene includ cu adevărat creşteri de TVA, dar că preşedintele Comisiei fie nu a citit documentul înmânat Greciei, fie a uitat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.