Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Elena Udrea contestă rechizitoriul DNA

Bucureşti: Elena Udrea contestă rechizitoriul DNA

DISTRIBUIȚI

137580  – 15062015 –  Fostul ministru Elena Udrea a contestat luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, rechizitoriul intocmit de procurorii DNA in dosarul „Gala Bute”, in care a fost trimisa in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu.

„Este evident ca a fost un rechizitoriu facut pe repede-inainte, asa cum a fost toata urmarirea penala in ceea ce ma priveste. Reamintesc ca am stat 72 de zile in puscarie arestata, pe baza a doua declaratii care sunt foarte diferite, care nu se sustin una pe cealalta. Doar declaratiile unor persoane, Nastasia si Ana Maria Topoliceanu, necoroborate cu altceva, iar rechizitoriul arata exact lucrul acesta, graba cu care s-a facut tot acest dosar impotriva mea”, a declarat Elena Udrea, la iesirea din sala de judecata, potrivit Hotnews.ro.

In opinia sa, acest dosar nu ar trebui sa se numeasca „Gala Bute”, ci dosarul „Elena Udrea”, deoarece toate acuzatiile sunt indreptate impotriva ei.

„Acest lucru l-am contestat in instanta si am aratat ca Parchetul nu a terminat cercetarile penale, ca omite sa cerceteze declaratiile inculpatilor, care demonstreaza ca acuzatiile la adresa mea sunt netemeinice”, a explicat Udrea.

Elena Udrea a adaugat ca o situatie ciudata in acest dosar este faptul ca Gheorghe Nastasia declara ca i-a dat o geanta cu 900.000 euro mita, insa procurorii au disjuns cercetarile pentru dare de mita in ceea ce-l priveste pe Nastasia, dar au mentinut acuzatia de luare de mita pentru ea.

„Intrebarea mea in instanta este ce se intampla daca Parchetul va constata ca nu s-a dat mita. Sunt cateva neregularitati in rechizitoriu pe care le-am semnalat instantei”, a mai spus aceasta.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul „Gala Bute”, fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu – fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia – fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga – administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care inculpata il conducea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.