Acasă Sud Arges Bucureşti: Evaziune: Percheziţii de amploare pentru un prejudiciu de 22 milioane lei

Bucureşti: Evaziune: Percheziţii de amploare pentru un prejudiciu de 22 milioane lei

237
DISTRIBUIȚI

137467  – 11062015 – Peste 200 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB au fost mobilizați, joi dimineața, pentru a pune în aplicare 105 mandate de percheziţie domiciliară și 60 de mandate de aducere într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 22 de milioane de lei.

Perchezițiile se desfășoară în București şi judeţele Ilfov, Argeş, Giurgiu, Prahova, Cluj, Constanţa şi Vâlcea, potrivit unui comunicat al DGPMB.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 – 2013, suspecţii au înregistrat contabil, în numele a trei firme-fantomă, şi au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, derulând tranzacţii artificiale care nu au un conţinut economic şi nu pot fi utilizate în cadrul unor practici economice obişnuite, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, se arată în comunicat.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 22 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată şi impozitul pe profit.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Sectorului 5 Poliţie. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.