Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Germania evită să confirme sprijinul pentru aderarea României la Schengen

Bucureşti: Germania evită să confirme sprijinul pentru aderarea României la Schengen

DISTRIBUIȚI

 137682  – 18062015  – Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a avut joi o întrevedere oficială cu ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk.

Cu acest prilej, vicepremierul Gabriel Oprea și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul consistent pe care Germania l-a acordat României în domeniul securității naționale, cu precădere pentru modernizarea sistemului de management al frontierelor, potrivit unui comunicat al MAI.

Totodată, viceprim-ministrul pentru securitate națională a subliniat că, în actualul context regional de securitate, polițiștii de frontieră își fac datoria 24 de ore din 24 cu seriozitate și profesionalism, exprimându-și convingerea că vom avea sprijinul Germaniei pentru intrarea României în Spațiul Schengen, într-o primă etapă, cu frontierele aeriene.

”Doresc să vă mulțumesc încă o dată pentru munca de excepție pe care dumneavoastră o faceți ca ambasador al Republicii Federale Germane la București și care a dus la întărirea relațiilor de prietenie dintre România și Germania, dintre poporul român și poporul german” a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.

La rândul său, ambasadorul Werner Hans Lauk, a apreciat buna colaborare în domeniile de interes comun cum ar fi securitatea cibernetică, combaterea crimei organizate și a traficului de persoane atât la nivel bilateral, cât și în cadrul unor misiuni, cum ar fi FRONTEX sau alte misiuni europene.

“Este vorba de o colaborare profesionistă, dar și de un sprijin substanțial de care noi beneficiem din partea autorităților polițienești române… Toate aceste elemente contribuie la întărirea relațiilor personale dintre polițiștii noștri, dar și între conducerile polițiilor noastre și reprezintă un exemplu excelent al acestei bune colaborări”, a precizat Werner Hans Lauk.

În semn de apreciere a contribuţiei aduse la dezvoltarea domeniului securității naționale a României și a consolidării relaţiilor dintre MAI din România şi Ministerul Federal de Interne din Germania, vicepremierul Gabriel Oprea i-a acordat ambasadorului Lauk  „Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”. – PROMPT MEDIA

foto:mai.gov.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.