Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Medicamentele se ieftinesc cu 20%

Bucureşti: Medicamentele se ieftinesc cu 20%

DISTRIBUIȚI

 137761 – 22062015  –  Medicamentele se vor ieftini cu 20% de la 1 iulie, a anuntat luni ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. „Preturile de aici nu pot fi similare cu cele din tari cu alte PIB-uri fata de tara noastra”, a declarat luni ministrul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu a spus ca au existat discutii cu toti factorii implicati – FMI, Comisia Europeana, asociatiile de producatori, de distribuitori si lanturile de farmacii pentru a asigura distributia si accesul la medicamente al romanilor.

Ministrul sanatatii a spus ca a discutat cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, si toti banii care vor fi economisiti prin preturile mai mici „vor ramane la ministerul Sanatatii, vor fi parte a programului de a innoi lista de medicamente”.

„Toate surplusurile economisite vor ramane tot la pacienti”, a subliniat reprezentantul Guvernului.

Intrebat despre riscul ca, din cauza preturilor mici, medicamentele sa fie vandute in strainatate, Nicolae Banicioiu a spus ca au fost adoptate o serie de reglementari pentru a interzice asa ceva.

„Trebuie sa asiguri intai piata interna si apoi poti sa mergi la exportul paralel”, a spus ministrul, explicand ca acum sunt sanctiuni mai dure, care pot merge pana la pierderea licentei pentru cei care nu respecta reglementarile in domeniu.

Reducerea preţului medicamentelor cu 20% fusese anuntata acum cateva zile, din Turcia, si de premierul Victor Ponta, care a declarat ca a fost „realizata cu mari eforturi de catre Guvern”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.