Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministerul de Interne concentrează forţe pe Litoral

Bucureşti: Ministerul de Interne concentrează forţe pe Litoral

DISTRIBUIȚI

 137688  – 18062015  – Viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a aprobat Planul de acțiune ”Litoral 2015” în baza căruia Ministerul Afacerilor Interne  (MAI) va acționa într-un concept integrat, prin comasarea tuturor capabilităților structurilor ministerului – polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, în scopul realizării unui climat de ordine și siguranță publică în stațiunile de la Marea Neagră.

Astfel, din dispoziția ministrului Oprea, începând din acestă săptămână, peste 800 de angajați ai MAI vor acționa în cadrul operaţiunii ”Litoral 2015”, în toate stațiunile de pe litoral,  având ca principală misiune siguranța cetățeanului.

Totodată, începând cu luna iulie, în sprijinul forțelor MAI din județul Constanța vor fi detașați lunar polițiști de la alte unități teritoriale, din zonele de ordine publică, investigații criminale și criminalistică, iar în funcție de evoluția situației operative, dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice poate fi suplimentat.

Menținerea ordinii și siguranței publice se realizează prin constituirea de patrule mixte, cu efective de poliție sprijinite de forțe ale Jandarnmeriei Române și ale Poliției de Frontieră Române.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  vor acorda o atenție deosebită misiunilor de căutare și salvare a vieților omenești pe mare (misiuni de tip „search and rescue”), protecţiei obiectivelor aflate în zona de competenţă, respectării normelor privind ordinea şi siguranţa navigaţiei în zona de competenţă, potrivit unui comunicat al MAI. – PROMPT MEDIA

foto:ziuaconstanta.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.