Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: O misiune a Comisiei Europene, înainte de misiunea FMI

Bucureşti: O misiune a Comisiei Europene, înainte de misiunea FMI

DISTRIBUIȚI
eugen-teodorovici

137574  – 15062015 –  O misiune a Comisiei Europene pentru evaluarea situației economiei românești sosește marți la București, iar misiunea Fondului Monetar Internațional va veni pe 15 iulie, în funcție de rezultatul discuțiilor dintre autoritățile române și Comisia Europeană, a declarat luni ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, potrivit Cotidianul.ro.

“Misiunea FMI vine pe 15 iulie. Mâine vine Comisia Europeană. Acum vin separat. Mai întâi Comisa Europeană, până la finalul lunii, iar din 15 iulie vine Fondul Monetar Internațional. Dar este foarte important pentru că acea misiune depinde de aceasta a Comisiei Europene”, a precizat Ministrul Finanțelor.

La începutul acestei luni, reprezentantul Fondului Monetar Internațional în România, Guillermo Tolosa, a arătat că proiectul de Cod Fiscal aflat în prezent în dezbatere parlamentară va trebui revizuit semnificativ pentru că, altfel, Guvernul nu va reuși să se încadreze în țintele de deficit stabilite cu instituțiile financiare internaționale pentru 2016.

El a precizat că discuțiile din cadrul misiunii tehnice, care a avut loc la finalul lunii mai, au mers bine, însă FMI așteapă de la Guvernul României decizii care să ducă la îmbunătățirea situației viitoare, astfel încât să se poată modifica proiecția asupra deficitului și să se încadreze în ținte, pentru ca programul să continue cu succes.

Pe de altă parte, GuillermoTolosa a spus că au existat discuții intense și în ceea ce privește reformele structurale. “Am văzut ceva progrese în ceea ce privește prețul la energie și situația companiilor de stat din sectorul energiei, unde au fost recent luate niște decizii. Cu certitudine, sectorul de energie este în mijlocul preocupărilor noastre, are pierderi mari și credem că trebuie să avem o înțelegere profundă de ce există aceste pierderi și să se ia măsuri pentru a rezolva problemele”, a mai spus reprezentantul FMI.

Actualul acord al României cu Fondul Monetar Internațional urmează să se încheie în luna septembrie a acestui an. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.