Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele a aflat pe “surse”

Bucureşti: Preşedintele a aflat pe “surse”

DISTRIBUIȚI

 137571  – 15062015 –  Presedintele Klaus Iohannis s-a aratat luni nemultumit de faptul ca premierul Victor Ponta a plecat la Baku, in Azerbaidjan, din nou fara sa il informeze in prealabil, asa cum a procedat si in luna aprilie, cand prim-ministrul a mers intr-o vizita de lucru in tarile arabe.

„Faptul ca prim-ministrul s-a dus la Baku l-am aflat, cum ziceti dvs., din surse, dupa ce a plecat”, le-a spus presedintele jurnalistilor pe Aeroportul Otopeni, inainte de a zbura spre Croatia, unde face o vizita oficiala luni si marti.

Intrebat daca a vorbit cu Victor Ponta in ultimele doua zile, daca l-a sunat macar pentru a-i transmite „La multi ani”, avand in vedere ca presedintele a implinit sambata 56 de ani, Iohannis a raspuns negativ: „Nici Baku, nici La multi ani, nici pentru Turcia nu m-a sunat”.

Reporterii l-au intrebat cum va mai putea colabora cu premierul Victor Ponta in aceste conditii, iar Klaus Iohannis a spus: „Buna intrebare, inca nu am un raspuns”.

De asemenea, ziaristii l-au rugat pe seful staului sa comenteze faptul ca Ponta s-a aratat dezamagit de atitudinea lui Iohannis intr-un interviu acordat unei publicatii franceze, spunand ca in ultimele zile nu a mai jucat un rol de arbitru, ci ca a luat partea liberalilor, pe fondul unor presiuni din anturaj.

„Probabil dumnealui a inteles ca asteptarile pe care le are electoratul de la mine sunt un fel de presiuni. Nu stiu daca asa o fi, dar, intr-adevar, ma simt foarte obligat fata de romani sa am grija ca coruptia in Romania sa fie pe cat se poate de mult eradicata”, a explicat Iohannis.

Referitor la faptul ca PNL nu a reusit sa se mobilizeze destul de bine pentru a darama Guvernul Ponta cu motiunea de cenzura de saptamana trecuta, adunand putin peste 20 de voturi in plus fata de cele ale liberalilor, Iohannis a comentat vag.

„Acesta a fost nivelul de mobilizare la care s-a putut ajunge, mai mult nu cred ca am ce sa spun aici”, a declarat seful statului si a mentionat ca „eu intotdeauna sper in mai bine”, referindu-se la o noua motiunea de cenzura. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.