Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PSD şi UNPR nu votează moţiunea de cenzură

Bucureşti: PSD şi UNPR nu votează moţiunea de cenzură

DISTRIBUIȚI

 137503  – 11062015 –  Rovana Plumb, ministrul Muncii, a declarat că PSD nu va vota vineri în Parlament la moțiunea inițiață de PNL. „E treaba opoziției să își aduce voturile ca să treacă moțiunea. Noi cei din PSD nu vom vota, dar vom fi prezenți din respect pentru Parlament”, a spus Rovana Plumb, potrivit B1 Tv.

Potrivit ministrului Muncii, opțiunea în cazul moțiunii este foarte clară pentru cei din PSD: „nu poate fi luată în calcul”, pentru că duce la instabilitate politică.

Întrebată dacă prin această decizie PSD va face un vot la vedere, Rovana Plumb a spus că „votul în Parlament în ceea ce privește o moțiune se face cu bile”.

PNL a depus, sătămâna trecută, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL.

În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României „prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora” şi că „este timpul să recunoască şi să părăsească puterea”.

„Dacă Victor Ponta a blocat, cu rea intenţie, votul românilor la alegerile prezidenţiale pentru străinătate, acum recidivează. Refuză organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare. Pentru acest lucru, care este un derapaj grav de la normele democratice, el trebuie sancţionat. Victor Ponta a fost trimis acasă deja, la prezidenţiale. Acelaşi lucru trebuie să-l facem şi noi, astăzi, aici, în Parlament!”, se menţionează în moţiune.

„Nu cred că ne ridicăm din bancă. E o procedură: prezent, nu votez. Cel care vrea să te dărâme trebuie să îşi arate forţa atunci, la urna de vot. (…) Sunt într-o coaliţie de guvernare, sunt un om serios, sunt un om care mi-am dat cuvântul şi cred că Guvernul României este un guvern bun, din care fac şi eu parte. E o problemă în primul rând de bun simţ să mergi cu echipa din care faci parte (…) şi la bine şi la rău. Este important să te ţii de cuvânt, să fii serios. Mâine nu fac altceva decât ce am spus până acum’, a afirmat și liderul UNPR Gabriel Oprea. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.