Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Regele Mihai îi oferă Marea Cruce a Ordinului ”Coroana României” lui...

București: Regele Mihai îi oferă Marea Cruce a Ordinului ”Coroana României” lui Vytautas Landsbergis

DISTRIBUIȚI

137715  – 19062015  – Ateneul Român va găzdui, pe 24 iunie, dezbaterea  “Elitele intelectuale din Europa de Est: de la disidenţa anticomunistă la integrarea euroatlantică”, sub forma unui dialog între prof. Emil Constantinescu, preşedintele României 1996-2000 şi prof. Vytautas Landsbergis, la care sunt invitate să participe personalităţi marcante din mediul academic românesc şi ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti.

Fundaţia Română pentru Democraţie, în colaborare cu Casa Regală a României şi Filarmonica George Enescu organizează vizita în România a dr. Vytautas Landsbergis, primul preşedinte democrat al Lituaniei, profesor la Conservatorul de Muzică din Vilnius.

Vytautas Landsbergis este fondatorul Mişcării Sajudis pentru Independenţa Lituaniei din fosta URSS, care a jucat un rol crucial în confruntările dintre  militanţii pentru independenţa Lituaniei şi trupele de represiune ale KGB-ului pentru ocuparea televiziunii naţionale din Vilnius. A fost preşedintele Parlamentului Lituaniei 1996–2000 şi membru al Parlamentului European 2004-2009.

Tot miercuri, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti îi va oferi profesorului Landsbergis titlul de Doctor Honoris Causa.

Majestatea Sa Regele Mihai va oferi Marea Cruce a Ordinului Coroana Romaniei lui Vytautas Landsbergis în cadrul unei ceremonii organizate la Castelul Peleş în 25 iunie. PROMPT MEDIA

foto:kamano.lt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.