Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Susţinere sub necesar pentru moţiunea de cenzură

Bucureşti: Susţinere sub necesar pentru moţiunea de cenzură

DISTRIBUIȚI

137376  – 08062015 –   Moţiunea de cenzură va fi citită astăzi, la orele 17.30, documentul urmând să fie dezbătut și votat vineri, la orele 10.00. Anunțul a fost făcut de liderul deputaților liberali, Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Moţiunea de cenzură liberală atacă pasivitatea guvernului faţă de asigurarea votului românilor din diaspora şi a alegerilor parţiale neorganizate la timp.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, sunt necesare cel puţin 278 de voturi. PNL are 112 parlamentari şi promisiuni că va fi sprijinit de Mişcarea Populară, partidul lui Mircea Geoană şi grupul parlamentar Democrat şi Popular. În total, 200 de voturi.

„Personal, susţin demersul. Decizia grupului a fost aceea să lase la latitudinea fiecăruia dintre deputaţi dacă vor sau nu să susţină moţiunea de cenzură”, a declarat Daniel Fenechiu.

„Ne vom asocia semnăturile la moţiunea de cenzură la iniţiator; fiecare zi în care Victor Ponta rămâne primul ministru al României este o zi pierdută pentru ţară”, a declarat Mircea Geoană.

Moțiunea liberalilor ar mai putea primi voturi de la deputaţii neafiliaţi, dar insuficiente pentru a atinge minimu necesar. „Nu sunt Mafalda să vă spun, noi vom încerca să discutăm cu toţi parlamentarii indiferent din ce grup politic sunt, să le prezentăm punctul nostru de vedere, faptul că menţinerea la putere a Guvernului Ponta împotriva unei voinţe semnificative care există în populaţia României poate avea consecinţe negative asupra evoluţiei României”, a declarat Ludovic Orban.

Când au auzit tema moţiunii, cei de la UDMR şi-au declinat sprijinul. „În situaţia în care rămâne punctul principal în textul moţiunii, votul diasporei, votul cetăţenilor români din afară graniţelor, nu putem vota această moţiune”, a spus Mate Andras.

La rândul său, singurul senator fără apartenenţă politică, Ioan Ghişe a declarat că nu va vota pentru demiterea guvernului Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.