Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Un ministrul PSD bate în retragere

Bucureşti: Un ministrul PSD bate în retragere

DISTRIBUIȚI

137546  – 15062015 –  Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a precizat, duminica, ca nu va vota nicio propunere de modificare a Codului penal sau de procedura penala decat dupa o dezbatere publica de cel putin sase luni. Potrivit senatorului PSD, prioritatile legislative din acest moment vizeaza alte domenii.

„Ca parlamentar al Partidului Social Democrat consider ca prioritatile legislative in aceste momente sunt: Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, Legea salarizarii unitare in sistemul bugetar si Legea educatie. Nu voi vota nicio propunere de modificare a Codului penal sau de procedura penala decat dupa o dezbatere publica de cel putin 6 luni”, a scris Liviu Pop pe Facebook.

Camera Deputatilor trebuie sa voteze 22 proiecte de lege care vizeaza modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. Comisia juridica a Camerei a amanat marti cu o saptamana dezbaterile.

Proiectele includ si modificari controversate, despre care se considera ca ar putea ingreuna demersurile judiciare in cazul faptelor de coruptie.

Astfel, intr-unul dintre amendamente se propune ca arestarea preventiva sa nu se mai faca pe doar pe baza unor „suspiciuni rezonabile”, ci numai atunci cand exista elemente „dincolo de orice suspiciune rezonabila”, in timp ce un alt amendament ar modifica definitia „conflictului de interese”.

Presedintele Iohannis a acuzat PSD ca distruge institutiile si principiile pentru a salva cariera politica a premierului Ponta si a avertizat ca nu va promulga modificarile propuse.

Dezbaterea celor 22 de proiecte va avea loc saptamana aceasta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.