Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Vlasov, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare

Bucureşti: Vlasov, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

 137687  – 18062015  – Mihail Vlasov a fost condamnat de Înalta Curter de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă, potrivit Cotidianul.ro.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) este acuzat de trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant când primea 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Potrivit procurorilor, Vlasov i-ar fi promis omului de afaceri că pentru un milion de euro își va folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR învestiţi cu soluţionarea unui dosar în care denunţătorul avea calitatea de pârât-reclamant şi că îi va determina pe aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.

Pe 15 iunie, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov într-un nou dosar de corupţie privind încercarea acestuia de a trece Registrul Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei în subordinea Camerei de Comerţ, context în care a urmărit adoptarea unui act normativ în acest sens cerându-i unui deputat „să îi susţină interesele”.

În schimb, Mihail, în calitate de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.