Acasă Sud Dambovita Dâmboviţa: Sute de monede de pe vremea lui Mircea cel Bătrân, descoperite...

Dâmboviţa: Sute de monede de pe vremea lui Mircea cel Bătrân, descoperite în Dâmboviţa

DISTRIBUIȚI

 137304  – 04062015 – Membrii unei asociații de arheologi amatori au descoperit într-o pădure din județul Dâmbovița peste 600 de monede provenite din perioada primei domnii a lui Mircea cel Bătrân, conform Gândul.info. Tezaurul a fost predat Muzeului Național de Istorie a României.

Mircea Adrian Codoban, cel care a descoperit monedele, a declarat că tezaurul conține 578 dinari din argint și alte peste 40 de fragmente de dinari. El a spus că a căutat împreună cu doi colegi și, după aproape șase ore de căutări, în timp ce se îndreptau spre mașină, detectorul de metale le-a semnalizat prezența tezaurului.

„Este cea mai importantă descoperire pe care am făcut-o până acum, pot spune că mai degrabă acest tezaur a fost salvat, având în vedere că l-am găsit într-o zonă de pădure intens circulată”, a spus Mircea Adrian Codoban.

Asociația pro Detecție colaborează cu Muzeul de Istorie și cu alte instituții de acest tip din țară, membrii săi făcând descoperiri provenind din perioada antică sau medievală. – PROMPT MEDIA

Foto:cotidianul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.