Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Percheziţii la traficanţi de etnobotanice

Dolj: Percheziţii la traficanţi de etnobotanice

DISTRIBUIȚI

137595  – 16062015 – DIICOT fac marti 33 de perchezitii la persoane suspectate ca au vandut canabis sintetic amestecat cu salvie si diluanti, liderul si zece membri ai gruparii urmand sa fie dusi la audieri. Potrivit unor surse judiciare, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Craiova au descins la locuintele membrilor gruparii, din municipiul Craiova si din doua localitati invecinate, intr-un dosar in care a fost inceputa urmarirea penala pentru constituire a unui grup infractional organizat in scopul savarsirii fara drept de operatiuni cu substante susceptibile de a produce un efect psihoactiv, cunoscute ca produse etnobotanice.

Gruparea formata din 20-25 de persoane, constituita in perioada ianuarie-februarie, ar fi procurat, din tara si din strainatate, in special din Spania, substante care contin canabis sintetic.

Ulterior, aceste substante erau amestecate cu plante medicinale, cum ar fi salvia, si cu diluanti, obtinandu-se astfel un produs cu efecte psihoactive.

Substantele erau vandute la pretul de 10 lei pentru un pliculet de 0,1 – 0,2 grame, au precizat sursele citate.

Anchetatorii ii vor duce la audieri pe liderul gruparii si pe zece membri cu functii de executie de la nivelurile 1 si 2, care controlau vanzatorii produselor etnobotanice, pe numele celor 11 suspecti fiind emise mandate de aducere.

La perchezitii participa politisti de la mai multe Brigazi de Combatere a Criminalitatii Organizate, actiunea fiind sprijinita de Serviciul Operatiuni Speciale Dolj si de Directia de Informatii si Protectie Interna. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.