Acasă Sud Giurgiu Giurgiu: Fraude la Bac: 64 de persoane trimise în judecată

Giurgiu: Fraude la Bac: 64 de persoane trimise în judecată

DISTRIBUIȚI

137305  – 04062015 – Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea in judecata a 64 de persoane, printre care directori si directori adjuncti ai unor licee si scoli generale din judetul Giurgiu, functionari din cadrul Inspectoratului General Scolar Giurgiu, precum si profesori evaluatori, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit procurorilor, in perioada august – septembrie 2013, cadrele didactice inculpate au initiat un sistem de fraudare a examenului de Bacalaureat – sesiunea din toamna, la nivelul mai multor centre de corectare.

In acest sens, persoanele cu functii de conducere inculpate in dosar au fost contactate de parintii unor candidati ori persoane interpuse pentru a asigura promovarea examenului de Bacalaureat a unor candidati prin mijloace ilicite, in schimbul unor sume cuprinse intre 100 si 1.000 euro pentru fiecare candidat, in raport de numarul de probe sustinute”, se arata in comunicat.

Conform procurorilor, cadrele didactice au stabilit un sistem de semne si parole ce au fost transmise candidatilor, pe care acestia le-au inserat in continutul lucrarilor de concurs pe prima pagina, ultimul rand.

In acelasi timp, sistemul de semne si parole a fost transmis catre profesorii evaluatori care au fost recompensati prin intermediul sefilor de centre de corectare, in functie de numarul de lucrari identificate cu semne, evitandu-se astfel legatura directa dintre evaluator si candidat.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Generale Anticoruptie si de suportul tehnic si informativ al Serviciul Roman de Informatii.

Dosarul a fost trimis spre solutionare la Tribunalul Giurgiu. – PROMPT MEDIA

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.