Acasă Nord-Est Iasi Iaşi: Băsescu: Ponta, “din cât e de înalt, a mai rămas doar...

Iaşi: Băsescu: Ponta, “din cât e de înalt, a mai rămas doar aşa, o gămălie”

DISTRIBUIȚI

137547  – 15062015 –  Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică la Iași că premierul Victor Ponta „s-a ascuns ca struţul, şi, din cât e de înalt, a mai rămas doar aşa, o gămălie, ca om politic”, făcând referire astfel la faptul că premierul că nu le-a cerut colegilor din majoritate să voteze în Parlament încuviinţarea urmăririi sale penale.

„Un premier care trebuie să plece. Nu neapărat că are nişte acuzaţii, ci pentru faptul că nu a vrut să se prezinte în faţa Justiţiei să îşi rezolve acuzaţiile. Un politician responsabil, care spune nu-i adevărat, nu am fost în conflict de interese, cerea propriei lui majorităţi să voteze încuviinţarea urmăririi penale, mă duceam în faţa judecătorului, probam că procurorul a exagerat sau a dezinformat, şi reveneam în politică cu fruntea sus. Aşa, el s-a ascuns ca struţul, şi, din cât e de înalt, a mai rămas doar aşa, o gămălie, ca om politic”, a afirmat Băsescu, la o reuniune PMP, potrivit Cotidianul.ro.

În opinia lui Traian Băsescu, premierul a devenit „o povară” inclusiv pentru PSD.

„Acum nu are decât o soluţie: să plece. Să plece acum, pentru că a devenit o povară şi pentru România, şi pentru credibilitatea Guvernului, şi, cred, că şi pentru PSD, partid din cauza căruia trebuie să recunosc că nu am avut niciodată insomnii, dar un lider de partid cu un comportament care fuge de lege nu are ce căuta în fruntea Guvernului României. Dacă cei din PSD îl acceptă aşa cum este, România nu are de ce să-l accepte, deoarece nu are nicio obligaţie faţă de Victor Viorel Ponta”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai susținut că prezenţa lui Victor Ponta la ceremonia Jocurilor Olimpice de la Baku „arată că (premierul – nr.) nu mai ştie cum să rânjească şi cui”.

„Relaţia cu Federaţia Rusă este un gest de ambiguitate în politica noastră externă. Chiar gestul de a fi la Baku alături de premieri şi preşedinţi din Asia centrală, în condiţiile în care niciun premier din UE n-a fost şi niciun preşedinte european n-a fost acolo, arată că Victor Ponta nu mai ştie cum să rânjească şi cui”, a spus Traian Băsescu. – PROMPT MEDIA

foto:ziaruldeiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.