Acasă Sud Prahova Prahova: Şefi ai Direcţiei de Finanţe Ploieşti, în vizorul DNA

Prahova: Şefi ai Direcţiei de Finanţe Ploieşti, în vizorul DNA

DISTRIBUIȚI

 137573  – 15062015 –  Procurorii DNA au început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu, dare şi luare de mită, într-un nou dosar care vizează Direcţia de Finanţe Publice Ploieşti, potrivit Observatorulph.ro.În vizorul anchetei sunt mai mulţi şefi de servicii suspectaţi că ar fi dat importante sume de bani pentru a rămâne în funcţie sau pentru a fi promovaţi. Daniel Petre, directorul general al instituţiei, a fost deja trimis în judecată, într-o altă cauză, el fiind acuzat de luare de mită.

Cercetările în dosarul lui Daniel Petre, directorul general suspendat al Direcţiei Reginonale de Finanţe Publice Ploieşti, scot la lumină modalitatea în care funcţiile importante din structurile de control ale statului erau obţinute sau păstrate de diverse persoane, care ştiau să se descurce în sistem.

Potrivit procurorilor DNA Ploieşti, în urma anchetei au apărut indicii că Daniel Petre solicita diverse sume de bani de la subalternii săi prin intermendiul şefului Serviciului Resurse Umane din cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Ploieşti. Banii erau ceruţi pentru a-i menţine sau promova în funcţie sau pentru a nu-i detaşa în structuri mai puţin influente.

În rechizitoriu se arată că sumele de bani erau obţinute de la agenţii economici protejaţi de subordonaţii lui Daniel Petre în virtutea funcţiilor deţinute în cadrul Direcţiei de Finanţe.

Petre a fost trimis în judecată, într-un alt dosar, în stare de arest la domiciliu sub acuzaţia de luare mită în valoare de 60.000 de lei de la mai mulţi oameni de afaceri pe care i-a sprijinit să câştige lucrări finanţate cu fonduri de la Consiliul Judeţean Prahova. La data faptelor Petre ocupa funcţiile de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean şi, ulterior, director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.