Acasă Externe Rusia ameninţă cu sporirea prezenţei armate la frontiera dinspre Occident

Rusia ameninţă cu sporirea prezenţei armate la frontiera dinspre Occident

DISTRIBUIȚI

137578  – 15062015 –  Rusia ameninta ca va reactiona daca Statele Unite ale Americii vor detasa trupe si echipament militar in zona baltica si in estul Europei, prin sporirea prezentei ruse pe granita de vest a tarii. Un oficial al Ministerului Apararii de la Moscova a avertizat luni ca Kremlinul isi va spori fortele de pe flancul vestic, daca Statele Unite vor trimite armament greu in statele baltice si in cele din Europa de Est, potrivit Reuters.

Oficialul rus, generalul Iuri Iakubov, a spus ca o asemenea miscare din partea Americii ar fi „cel mai agresiv pas al Pentagonului si al NATO” de la Razboiul Rece.

„Rusiei nu-i va ramane nicio alta optiune decat sa-si sporeasca trupele si fortele de pe flancul vestic”, a mai afirmat Iakubov.

Acesta a mai precizat ca Rusia va detasa intai noi tancuri, echipamente de artilerie si unitati aeriene pe granita vestica. De asemenea, va accelera desfasurarea de noi rachete Iskander in enclava Kaliningrad si va plasa trupe rusesti in Belarus.

Statele Unite sunt pregatite sa amplaseze armament greu in Romania si in alte tari din regiune, informa sămbata The New York Times. Pentagonul ia in considerare aceasta posibilitate pentru a putea contracara miscarile de agresiune ale Rusiei. Propunerea trebuie sa fie insa avizata de secretarul american pentru Aparare, dar si de presedintele Barack Obama.

Potrivit sursei citate, este vorba de tancuri, blindate, vehicule de infanterie si alte forme de armament greu, precum si 5.000 de militari americani, care vor fi trimisi in mai multe state baltice si din Europa de Est, anume Lituania, Letonia, Estonia, dar si in Romania, Polonia si Bulgaria. De asemenea, prezenta militara a SUA ar putea exista si in Ungaria.

In schimb, comandatul fortelor armate americane din Europa, Ben Hodges, sustine ca planurile Pentagonului de a trimite armament greu in Europa de Est si in statele baltice nu iau in considerare niciun transport de echipament militar aditional dincolo de ce s-a anuntat anterior. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.