Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Scrisoarea unui tânăr liberal către premierul Ponta

Scrisoarea unui tânăr liberal către premierul Ponta

DISTRIBUIȚI

 137531  – 12062015 –  Revoluția din 89 m-a prins pe la jumătatea liceului. Trăisem vremuri de negură și începusem să mă întreb ce o să fac în viață, ce meserie să îmi aleg sau cum aș putea să fug din țară. Pe vremea aceea nu puteai ”pleca”, ci doar ”fugi” din țară!

Odată cu Revoluția, lucrurile au luat o altă turnură. Puteam spera, puteam visa, puteam construi prin munca noastră visele noastre. Clasa politica avea însă grijă de visele nostre, având grijă mare să rămână doar vise! A venit FSN-ul la conducerea țării. Părea totul în regulă. Magazinele se umpluseră de alimente și lumea umplea golul de atâta amar de vreme. A apărut și un lider politic carismatic, Iliescu, tatăl comunismului capitalist care se construia în acele vremuri. Am crezut în vorbele sale și am crezut chiar că mineriada din 90 a avut un rol pozitiv. M-am contrazis cu o profesoară și am crezut că Iliescu este soluția pentru noi. Eram vinovat pentru asta sau nu eram? Cine știe dacă eram conștient de situație? Cine știe daca eram suficient de informat sau doar naiv?!

Fiind de vârsta mea, domnule Ponta, aveați propriile vise și dorințe de la viață. Cine stie, probabil că la vremea aceea visele noastre chiar coincideau. Anii au trecut și fiecare cu drumul său și cu norocul său. Eu am fost ceva  mai norocos decât Dumneavoastră, am reușit să învăț o meserie pentru care am fost și sunt respectat de oameni, mi-am clădit o famile frumoasă pe care am dorit-o pentru mine și nu pentru anumite funcții! Nu m-am vâdut, nu am mințit, iar acum pe mine nu mă înjură atâta lume în țară.

V-ați ales singur acest drum. Ați făcut o cariera politică apelând la minciună, slugărnicie, ipocrizie și tind să cred că și familia v-ați clădit-o tot pentru avantaje politice. Bun, ați ajuns în varf și, din teama de a nu cădea, ați început să eliminați din jur tot ce reprezenta o problemă. Ați eliminat chiar și Poporul Roman, tocmai din teama de a nu va schimba. Eu nu am facut așa ceva și tocmai de aceea v-am spus că sunt mai norocos. Probabil că așa ați fost învățat la școala de partid, însă nu uitați ce v-ați dorit la Revolutie pentru aceasta țară. Că doar nu v-ați născut comunist! Nu știu ce sfat să vă dau pentru că păreți un om imatur, lipsit de rațiune și nu înțeleg de ce nu puteți trăi fără această funcție. De ce chinuiți o țară întreagă pentru niște ambiții prostești? Ați văzut, în noiembrie 2014, că țara nu vă vrea. Insistați să prezentați mari reușite economice, dar nu mergeți la un magazin să vedeți ce puțini bani au oamenii în buzunare. Păcăliți oamenii cu creșteri economice, dar le înjumătățiți veniturile prin  majorări de taxe. Domnule Ponta, țara, oamenii, nu sunt așa usor de mințit, nu-i puteți pacăli pe toți, iar cei mințiți, când își dau seama i-ați pierdut pentru totdeauna. Prea vă credeți deștept și puternic. Oamenii mai întâi au învățat să sancționeze la vot, iar acum au învățat să aleagă cum trebuie. V-ați înconjurat de o gașcă de lingăi de parcă ați fi făcut școala la Colegiul Ceaușescu! Însă chiar și dictatorul parcă avea limite. Sigur veți ajunge rău dacă nu vă opriți, însă nu de Dvs. mi-e milă, ci de oamenii din țara asta care nu au medicamente, în timp ce scutiți companii străine de sute de milioane de euro, de părinții care nu pot oferi copiilor ceea ce și-ar dori. Dvs, în schimb ștergeți datoriile prietenilor și sponsorilor de partid. Minciuna din jurul Dvs a atins cote alarmante, astfel âncât și sugarii au început să înțeleagă ipocrizia.

Din postura mea, de tânăr liberal, vă dau un sfat: Demisionați! Altfel, aruncați țara în haos și puneți românii să se învrăjbească între ei! Nu mai distrugeți încă o generație! – Iliuță Mihalea, consilier local, DobroeștiPROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.